Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Editorial

Diortosirea Rugaciunii = efect de bumerang ?

"Rugamu-ne Indurarilor Luceafarului marilor,
Din valul ce ne bantuie,
Ne apara, ne mantuie.
Privirea-Ti adorata,
Asupra-ne coboara.
O ! Maica Prea curata,
Si pururea Fecioara
Marie."


Neconventionala, nesuspecta de canonicitate, neuzitata, dar pe deplin inspirata de o profunda credinta, iata un model de rugaciune ortodoxa, pe care numai un roman o putea concepe.
La vremea potrivita va voi reaminti cine este autorul. (A carui zi de nastere, am sarbatorit-o recent).
Ca incepatura a rugaciunii in Noul Testament nu putem sa nu observam intaietatea rugaciunii Tatal Nostru.

"Iar cand stati de va rugati, ziceti asa:
Tatal nostru carele esti in ceruri, sa se sfinteasca Numele Tau, sa vina imparatia Ta, sa se faca voia Ta, precum in cer asa si pre pamant.
Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.
Si nu ne duce pre noi in tentatie,
Ci Ne izbaveste de cel rau.
Ca a Ta este Imparatia si Puterea si Slava,
In veci, Amin." (Predica de pe Munte)


Asa este consemnat in bibliile vechi si care nu creaza confuzii nedorite, ca de exemplu:
"Vie Imparatia Ta".
Imparatia lui Dumnezeu nu este vie sau moarta, si nici vie unde sunt struguri.
Este forma conjunctiva arhaica a verbului a veni, pe care o gasim in expresii ca de exemplu:
"Las` sa vie", respingand in acelasi timp si formularea populara "Fie Imparatia Ta".
Interesant de remarcat ca in limba basca si limba celtica veche se rosteste Tatal Nostru,
la fel, cu o singura exceptie, care este de altfel, singurul cuvant slav din aceasta rugaciune: ISPITA.
Ne permitem remarca, de asemenea, ca 99% din rugaciune in limba romana seamana izbitor de bine si cu varianta in limba Latina, acest lucru venind in intampinarea ideii, ca limba dacica, era o protolatina.
Nu ne propunem cu obstinatie, de-a face o "palissada" a rugaciunilor ortodoxe, ci dorim a ne revendica, ca "proto" si "orto" rugatori catre Sfanta Traime, Domnul Iisus Christos, Maicii Domnului si tuturor sfintiilor Biserica (candva) Una le-a randuit spre folos.
In Era comunicarii, redescoperim protocomunicarea pe care o avem cu Dumnezeu, mostenita genetic de locuitorii din "gradina Maicii Domnului". (Hardeal) in limba sanscrita.
Vom continua tainicul nostru dialog de abia dupa ce vom fi terminat de murmurat rugaciunile randuite atat de Sfanta Biserica cat si cele randuite de propria constiinta si de bietele nevoi nevolnice.
Rugaciune rodnica !


Avva Christophor, pururea rugator, neadormitor la durerile tuturor.

* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric