Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Sfantul Nicolae - 6 decembrie

Cel pe care-l sarbatorim la 6 decembrie, Sfantul Nicolae, a trait in timpul tiranilor imparati Diocletian si Maximilian. A dus o viata cucernica, plina de bunatate, de binefaceri pentru oameni si a avut darul facerii minunilor ; pentru viata sa pustniceasca a fost facut arhiereu. A propovaduit mult Evanghelia si a vizitat multe manastiri din Tebaida si din alte locuri. Pentru raspandirea dreptei credinte in randurile poporului, mai-marii cetatii Lichia l-au intemnitat si l-au supus la cazne. Dupa inscaunarea lui Constantin ca imparat al romanilor, acesta a pus de a slobozit pe cei intemnitati pentru credinta lor si astfel Nicolae a putut iarasi sa propovaduiasca. In timp ce Nicolae era la Mira, imparatul Constantin a strans intaiul Mare Sobor, Primul Sinod de la Niceea, la care si Nicolae a luat parte.

Pentru viata sa plina de cucernicie si propovaduire, pentru bunavointa cu care se apleca spre nevoile amaratilor si saracilor, lui Nicolae i s-a dat darul facerii minunilor. De-a lungul vietii sale, Sf. Nicolae a pastorit crestineste poporul lui Dumnezeu.
Se pare ca a facut multe minuni, dintre care doua sunt cele care credem ca au lasat urme adanci in constiinta crestinilor si care se poate sa stea la baza credintei ca Mos Nicolae aduce daruri in noaptea de 5/6 decembrie. Se spune ca o familie saraca avea trei fete ; cand acestea au crescut, neexistand nici o cale de a se marita si nici macar de a trai, parintiilor voiau sa le lase sa inceapa o viata usurateca pentru supravietuire.

Cu o noapte inainte de a se intampla o astfel de rusine, Sf.Nicolae a pus pe fereastra acelei case o punga cu bani. Astfel, prima dintre ele s-a putut marita si a inceput o viata cuvioasa. Acest lucru s-a mai intamplat pana cand si cea de a treia surioara s-a maritat, Sf.Nicolae salvand astfel multe suflete de la pacat. La fel, se spune despre salvarea a trei flacaiasi, hacuiti de un hangiu lacom de bani, pe care Sf. Nicolae i-a inviat din morti. Se mai spune ca a salvat o corabie de la naufragiu prin rugaciune ; de atunci si marinarii il cinstesc. Moastele sale se afla la Bari, in sudul Italiei, unde au fost aduse din Mira Lichiei pentru a fi salvate din mainile musulmanilor. Din veacul al XIX-lea mana dreapta a Sf.Nicolae se afla in Biserica Sf.Gheorghe Nou din Bucuresti, unde sunt inmormantati Constantin Brancoveanu si cei patru fii ai sai.

Superstitiile de Mos Nicolae si originile acestora - click aici


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric