Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul - 24 iunie

Sarbatorim la 24 iunie in fiecare an, nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, numit InainteMergatorul, pentru ca L-a precedat si L-a vestit pe Mantuitorul, considerat a fi totodata, dupa Christos, cea mai importanta persoana din istorie gratie misiunii sale.
Se spune ca in vremea aceea "scarba mare era in Legea Veche sa n-ai copii; iar cei fara copii erau socotiti blestemati, oameni de la care darul lui Dumnezeu s-a indepartat si i-a lasat seci, fara copii". Astfel de oameni erau, in zilele imparatului Irod, preotul Zaharia si sotia sa Elisaveta, care era stearpa si amandoi erau inaintati in varsta. "Amandoi erau neprihaniti inaintea lui Dumnezeu si pazeau fara pata toate poruncile si toate randuielile Domnului" (Luca 1:6). Odata, pe cand Zaharia slujea dupa obiceiul preotiei in Templul Domnului, i s-a aratat arhanghelul Gavriil, care l-a vestit ca rugaciunea i-a fost ascultata si ca Elisaveta ii va naste un fiu. Si pentru ca n-a crezut aceasta, Zaharia a ramas mut, dupa cum spusese ingerul.


Spusele acestuia s-au adeverit si Elisaveta a nascut un fiu. In a 8-a zi de la nastere, a fost dus pentru taierea-imprejur; si voiau sa-l numeasca Zaharia, dupa numele tatalui sau mut, dar mama sa a zis ca va fi numit Ioan, iar tatal a intarit acestea, scriind pe o tablita ca numele fiului va fi Ioan (din ebraicul Iohanan, care inseamna "Dumnezeu s-a milostivit"). Si pe data limba i s-a dezlegat si a putut sa vorbeasca si sa binecuvanteze. Si Ioan Botezatorul a dus o viata cucernica; el se hranea cu lacuste si cu miere, propovaduia si boteza in numele Domnului. Insusi Mantuitorul a fost botezat de el. Pentru ca Ioan Botezatorul spusese imparatului Irod ca nu-i este ingaduit sa o aiba de nevasta pe sotia fratelui, Irod a pus de l-a intemnitat pe Ioan, ulterior taindu-i capul pe care l-a oferit pe tava, fiicei Irodiadei, Salomeea. Astfel viata trupeasca a Sfantului Ioan Botezatorul a fost curmata.

*Cititi si Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul - click aici
*Dar si Noaptea Sanzielor - click aici


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric