Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Adormirea Maicii Domnului - 15 august

La 15 august al fiecarui an se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului, zisa Santamaria Mare, spre deosebire de Santamaria Mica - sarbatorita la 8 septembrie.
Se spune ca mai inainte cu trei zile de mutarea sa de pe pamant, Maica Domnului a fost vestita de Arhanghelul Gavriil, care i-a zis: "Acestea zice Fiul tau: vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare". Indata, bucurandu-se, Maica Domnului s-a suit la muntele Maslinilor, unde s-a rugat indelung, apoi a coborat, pregatind cele lumesti pentru plecarea ei intru cele ceresti. Apoi, la casa ei s-au strans toti ucenicii lui Christos, mai putin Toma, plecat in tinutul Indului, printre ei aflandu-se Dionisie Areopagitul, Ierotei si Timotei, dar si apostolul Pavel, care desi nu-L cunoscuse pe Iisus din viata pamanteasca il venera pe El si pe Maica Sa. Intre acestea, fiind pregatita pentru trecere, Maica Domnului si-a pus sufletul in mainile Lui.

Pe cand apostolii duceau trupul sau pentru ingropaciune, cetele ingeresti intonau imnuri, Petru canta si el cantarea cea de iesire, ochii orbilor s-au luminat si auzul surzilor s-a limpezi. Vazand acestea, mai-marii iudeilor au pus netrebnici sa scuture trupul de pe nasalie si sa-l zvarle, dar acestia au orbit sau le-au cazut mainile ce le pusesera pe acel sfant pat. Apostolii au dus trupul la mormantul din gradina Ghietsimani si dupa ingropaciune, trei zile au vegheat si in tot acest timp ingerii au cantat. In timpul acela Toma lipsise, sosind abia dupa trei zile si era tare mahnit ca nu vazuse pe Maica Domnului ca ceilalti. Apostolii au deschis cu grija mormantul, pentru ca si Toma sa se impartaseasca de vederea trupului Prea Sfintei Fecioare. Dar, minune, mormantul era fara sfantul trup, ci doar giulgiul se mai gasea acolo, ca marturie dreapta a mutarii la ceruri a Nascatoarei de Dumnezeu. Dar, spre deosebire de Fiul sau care s-A inaltat prin puterea Sa, Maica cea Preacurata a fost dusa la ceruri de catre ingeri. Si acolo, ea se roaga de-a pururi pentru noi.

*Superstitii legate de Sfanta Fecioara Maria - click aici


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric