Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Acoperamantul Maicii Domnului - 1 Octombrie

La 1 octombrie Biserica Ortodoxa sarbatoreste Acoperamantul Maicii Domnului, cand se invoca prin rugaciune ajutorul si ocrotirea Maicii Domnului. Aceasta sarbatoare a fost instituita in amintirea unei minuni ce s-a petrecut in vremea imparatului Leon Inteleptul (886-911), in Biserica manastirii "Maica Domnului" din Constantinopol. In ziua de 1 octombrie s-a facut o priveghere de noapte la aceasta biserica, cu multime de popor credincios. Catre orele patru din noapte, Sfantul Andrei cel nebun pentru Christos, staretul manastirii cu ucenicul sau Epifanie, au vazut pe Fecioara Maria, stand in vazduh si rugandu-se impreuna cu cetele de ingeri si sfinti, intre care doi erau mai alesi: Sfantul Ioan InainteMergatorul si Evanghelistul Ioan; intru acestea Sfanta Fecioara si-a intins vestmantul, omoforul Sau sfintit, asupra poporului si orasului Constantinopol, continuand a se ruga catre Iubitul Sau Fiu, Iisus Christos, pentru ocrotirea acestora. Aceasta minune sfanta se sarbatoreste pe 1 octombrie.

Rugaciunea care se rosteste la Te-Deum-ul acestei sarbatori, astfel glasuieste: "Prea Curata Stapana, pururi Fecioara, in vremea necazului nostru acopera-ne pe noi cu acoperamanatul aripilor Tale, iar in vremea neputintelor si batranetilor noastre, fii mijlocitoare noua, catre Fiul Tau si Dumnezeul nostru. Sa nu biruie rautatile lumii anii vietii noastre, iar sfarsitul sa nu ne gaseasca cumva in afara Acoperamantului Tau cel Sfintit".


Sfantul Anania

Tot in aceasta zi - 1 octombrie - este si pomenirea Sfantului Anania. Acesta era din cetatea Damascului; el l-a primit si l-a botezat pe Pavel "din dumnezeiasca descoperire". Apoi, acest Anania a fost facut episcop de catre Apostoli, in cetatea Damascului. A facut multe vindecari si a convins pre multi la dreapta credinta; pentru acestea a fost condamnat la biciuire de catre guvernatorul Luchian, fiind maltratat, apoi scos din cetate si lapidat (omorat cu pietre). Astfel, trecand Sfantul Anania, catre cerestile lacasuri.


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric