Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil - 8 noiembrie

Se stie ca cerestile puteri ale celor fara de trup se cheama "adunarea celor 9 cete" sau Soborul ingerilor, care sunt: Serafimii, Heruvimii, Scaunele, Domniile, Stapanirile, Incepatoriile, Puterile, Arhanghelii si Ingerii. Mai-marele peste acestea este Sfantul Arhanghel Mihail, care, si in Legea Veche si in Legea Noua, a aratat harul Evangheliei. Cand Cel Rau s-a razvratit, mandrindu-se impotriva Ziditorului, el a fost cazut din cinstea de arhanghel si impreuna cu el toata ceata de sub el, precum zice Domnul: "Vazut-am pe Satana, ca fulgerul cazand din cer". Cel care si-a slujit cu credinta Domnului si a dovedit bunavointa pentru neamul omenesc, Sfantul Arhanghel Mihail a fost randuit a fi mai-marele cetelor ingeresti, Soborul ingerilor. In implinirea vointei Domnului, Sfantul Arhanghel Mihail s-a aratat lui Avraam si lui Lot cand a fost cu nimicirea Sodomei; lui Iacov cand fugea de fratele sau; a mers inaintea evreilor scapati de robia Egiptului; s-a aratat lui Varlaam, cand voia sa blesteme pe Israel si, de asemenea, lui Iosua al lui Navi, cand l-a chemat, zicand: "Eu, Arhistrategul puterilor Domnului acum am venit" si a oprit revarsarea pricinuita de pagani peste lacasurile de inchinaciune.

Acestea si multe altele aflam din Sfanta Scriptura, iar pentru acestea, credinciosii il sarbatoresc pe 8 noiembrie pe Sfantul Arhanghel Mihail. Tot la aceasta data este pomenit si Sfantul Arhanghel Gavriil, despre care, la fel, aflam din Sfanta Scriptura. Pomenit in proorocirea lui Daniel, care talcuieste visul pentru imparatii mezilor si al persilor si al elinilor. Tot Arhanghelul Gavriil i-a spus lui Daniel ca dupa 70 de saptamani, de luni (adica dupa 497 de ani) are sa vina Christos. El a vestit pe femeia lui Manole ca avea sa nasca pe Samson; el, cel care a vestit lui Ioachim si Anei ca vor naste pe Sfanta Fecioara Maria; l-a vestit pe Zaharia ca femeia sa va naste pe Ioan Inaintemergatorul. Sfantul Arhanghel Gavriil a fost acela care a hranit-o pe Pururi Fecioara Maria, timp de 12 ani in Biserica. Si tot el a vestit-o pe aceasta ca va naste din Duhul Sfant, iar lui Iosif i s-a aratat in vis. Sfantul Arhanghel Gavriil s-a aratat pastorilor si le-a vestit Nasterea Domnului; iar pe Iosif si Maria i-a vestit sa fuga in Egipt cu Pruncul Sfant, tot el spunandu-le cand sa se intoarca. Multi dintre autorii de sfinte scrieri, socotesc ca ingerul ce a rasturnat piatra de pe mormantul lui Iisus Christos, ar fi fost tot Sfantul Arhanghel Gavriil.
Pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ca si pe Rafail, crestinii ortodocsi ii pomenesc in fiecare an la 8 noiembrie.

Despre superstitiile si obiceiurile zilei de 8 nov. - click aici


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric