Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Traditii, Sarbatori, Obiceiuri populare

Intampinarea Domnului 2 Februarie

Dupa 40 de zile de la nasterea Sa, Pruncul Sfant a fost dus la Templu din Ierusalim. Dupa Legea lui Moise (Lev.12:2-8), femeia nu putea intra in Templu timp de 40 de zile dupa nastere, dar apoi, ea venea cu pruncul nou-nascut si aducea drept jertfa o pereche de turturele sau doi pui de porumbei pentru sacrificiul purificarii. Desi Sfanta Fecioara Maria nu avea nevoie de purificare, deoarece ea a nascut pe Pruncul Iisus, fara stricaciune, ea s-a supus cu smerenie legii.
In acel timp, in Ierusalim, traia un om crestin ce ducea o viata sfanta, pre numele sau Simeon, care fusese instiintat de Duhul Sfant ca nu va muri "inainte ca sa vada pe Christosul Domnului".

Manat de Duhul Sfant, el a venit tocmai atunci la Templu; cand parintii au adus Pruncul inauntru Templului, Simeon l-a luat in brate si L-a binecuvantat pe Dumnezeu, zicand: "Acum slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, caci am vazut cu ochii mei mantuirea Ta, pe care ai pregatit-o sa fie, inaintea tuturor popoarelor, lumina care sa lumineze neamurile, si slava poporului Tau Israel" (Luca 2:29-32). In acel loc mai era si o proorocita, Ana, de 84 de ani, care nu se departa de Templu si slujea lui Dumnezeu. In acelasi ceas ea a inceput sa laude pe Dumnezeu si sa vorbeasca despre Iisus tuturor celor ce asteptau mantuirea Ierusalimului (Luca 2:38).

La 2 februarie crestinii ortodocsi sarbatoresc Intampinarea Domnului, iar la 3 februarie sunt cinstiti Sfantul si Dreptul Simeon si Sfanta Proorocita Ana.


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric