Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul - 29 august

Sfantul Ioan Botezatorul a primit de la Iisus Christos marturia ca este cel mai mare dintre toti oamenii nascuti din femeie si cel dintai intre Profeti. El a fost vrednic, nu doar a-L vedea pe Mantuitor, al carui Inaintemergator fusese pus, ci chiar sa il boteze in Iordan si sa fie martorul descoperirii Sfintei Treimi. Regasind, ca un nou Adam, starea de armonie a firii noastre creata pentru a se dedica lui Dumnezeu, Ioan considera toate cele ale acestei lumi nesemnificative in fata respectarii Legii lui Dumnezeu si nu s-a temut sa aduca reprosuri lui Irod Antipa, tetrarhul Galileei, om lipsit de rusine si dezmatat care, impotriva Legii, s-a casatorit cu Irodiada, sotia fratelui sau Filip, pe cand acesta era inca in viata si avusese cu ea o fata, pe Salomeea. Ioan i-a spus lui Irod Antipa: "Nu-ti este ingaduit sa ai ca sotie pe femeia fratelui tau". De aceea, Irodiada il ura puternic pe Ioan si urmarea sa-l omoare, dar mai intai l-a facut pe Irod Antipa sa-l intemniteze.

Prilejul s-a ivit la aniversarea zilei de nastere a tetrarhului, cand s-a dat un mare ospat, cu multi invitati, unde Salomeea dansa cu voluptate in fata sarbatoritului si a comesenilor incinsi de bautura. Desfranatul sau tata vitreg a placut-o atunci pe Salomeea si, pentru a-I dansa doar lui, el i-a promis acesteia ca-i va da tot ce i-ar cere. La indemnul Irodiadei, Salomeea a cerut sa-i fie adus pe o tipsie capul lui Ioan Botezatorul. Fiindca jurase sa-i implineasca orice dorinta si ca sa nu-si piarda onoarea in fata comesenilor sai, Irod a poruncit sa fie omorat Cel Drept. Un soldat i-a taiat capul Sfantului Ioan Botezatorul si l-a adus in sala de ospat pe un platou, inmanandu-l Salomeei, care, victorioasa, i l-a aratat Irodiadei. Atunci ucenicii Sfantului venira de-i luara trupul si-l ingropara in Sevastia si au mers apoi sa-L vesteasca pe Iisus. Prin viata si moartea sa, Ioan Botezatorul ramane pentru toti crestinii un mare Profet si un indrumator al vietii spirituale.

Crestinii ortodocsi pomenesc Taierea Capului Sfantului Prooroc Inaintemergatorul Ioan Botezatorul, in fiecare an, la 29 august.

*Vezi si "Zasmislirea Sfantului Ioan Botezatorul" ( click aici ) si "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" ( click aici ).


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric