Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Sfinti

Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian - 1 noiembrie

Cosma si Damian erau frati, de neam din Asia, avand tata pagan si mama crestina, anume Teodotia. Aceasta, vaduva devenind, a slujit cu sarguinta lui Christos, inchinandu-si toata viata lui Dumnezeu. Precum vietuia Teodotia asa ii invata si pe iubitii sai fii, in credinta crestineasca si in urmarea Scripturilor, povatuindu-i spre fapte bune. Pentru aceasta au si primit de la Dumnezeu darul tamaduirii, dand sanatate sufletelor si trupurilor, vindecand tot felul de boli, tamaduind toate neputintele si izgonind duhurile cele viclene. Si nu numai oameni vindecau, ci si animale, fara sa ia nimic drept plata si intreaga lor lucrare era facuta doar cu darul lui Dumnezeu si cu rugaciunile sfintilor, singura lor plata fiind ca bolnavul tamaduit sa creada in Christos, de la care le venea tamaduirea.
Odata sfintii au fost adusi la o femeie grav bolnava pe nume Palladia, pe care toti doctorii refuzasera sa o trateze din cauza starii ei care parea fara scapare. Prin credinta si prin rugaciunile fierbinti ale sfintilor frati, Domnul a vindecat boala de moarte a Palladiei, iar ea s-a ridicat din pat perfect sanatoasa si a dat slava lui Dumnezeu. Ca multumire pentru ca a fost vindecata si dorind sa ofere un mic dar, Palladia s-a dus la Damian.
I-a oferit trei oua si i-a zis, "Ia acest mic dar in Numele Sfintei Treimi de viata datatoare, Tatal, Fiul si Sfantul Duh." La auzul Numelui Sfintei Treimi, doctorul fara de plata nu a indraznit sa refuze. Cand Sfantul Cosma a aflat ce s-a intamplat s-a intristat foarte tare, crezand ca fratele sau a incalcat juramantul de a nu lua nici un fel de plata de la cei pe care ii vindecau. Si pe patul de moarte fiind a cerut ca fratele lui sa nu fie ingropat langa el. Sfantul Damian a murit si el la scurt timp dupa aceea, si toti se intrebau unde sa-i faca mormantul. Dar prin voia Domnului s-a intamplat o minune. O camila, pe care sfintii o vindecasera, a vorbit cu voce omeneasca si le-a spus ca nu trebuie sa aiba indoiala daca sa puna trupul lui Damian langa Cosma, pentru ca Damian nu a acceptat ouale de la femeie drept plata, ci din respect pentru Sfanta Treime.

Sfintele Moaste ale fratilor sfinti au fost ingropate impreuna la Thereman in Mesopotamia. 1 noiembrie, ziua praznuirii Sfintilor doctori fara de arginti Cosma si Damian a ramas ca zi consacrata tamaduirii bolilor ; iar pe vremuri, sfintii erau invocati in descantecele de febra tifoid si de epilepsie.
Cei doi sfinti sunt patronii casniciilor crestine si pazitorii armoniei in familie. Ei nu trebuie confundati cu Sfintii Cosma si Damian din Roma, praznuiti la 1 iulie, sau cu Sfintii fara de Arginti din Arabia, praznuiti la 17 octombrie.


REDACTIA* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric