Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Articole

Celor care nu cred decat ceea ce vad...

Recent, am asistat la o discutie aprinsa, pornita de la o simpla afirmatie "eu nu cred decat ceea ce vad". Desi nu-mi place sa ma amestec, mai ales cand se discuta in contradictoriu, am incercat sa-i calmez pe respectivii protagonisti, impartasindu-le o scurta povestire. Desi ma considera inca un copil, avand in vedere marea diferenta de varsta existenta intre noi, iar pe dansii un fel de buni sfatuitori in tot si la toate, au ascultat povestea mea, asumandu-si pentru foarte putin timp, rolul de ascultatori. Cum povestea a placut si a avut si efectul dorit, m-am gandit sa v-o impartasesc si dumneavoastra.
Intr-o zi, un medic ateu s-a intalnit cu un fost pacient, care era preot. Dupa ce s-au salutat si au rememorat cateva dintre momentele petrecute impreuna in spital, medicul a pus urmatoarea intrebare :
- Parinte, ai vazut vreodata un suflet ?
- Nu, a raspuns preotul.
- Poate ai auzit ?
- Nu.
- Poate fi mirosit, poate fi gustat ?
- Nu.
Vizibil enervat de calmitatea preotului, medicul, devenind ironic i-a pus o noua intrebare:
- Dar de simtit, poti simti un suflet ?
- Da, sunt sigur de asta.
- Ce sa mai cred parinte? Din cele cinci simturi pe care le avem, doar unul marturiseste sufletul...deci ?
- As putea sa va pun si eu cateva intrebari ? a raspuns deloc incurcat preotul.
- Ca medic, stiti ce este durerea, indeosebi cea fizica. Ati vazut-o, ati auzit-o, ati gustat-o, ati mirosit-o, ati simtit-o ?
- Nu, am simtit doar manifestarile ei ! a raspuns medicul, uluit de intorsatura situatiei.
- Deci, si in cazul dumneavoastra, din cele cinci simturi doar unul marturiseste ceva. Sa inteleg ca nu exista durere, iar meseria dumneavoastra nu are rost ?

Indraznesc sa va contrazic, mi-ati alinat durerile, m-ati vindecat si poate, fara acest ajutor aceasta discutie nu ar mai fi avut loc...
Si uite asa, acel medic care nu credea decat ceea ce vede, a reusit sa inteleaga faptul ca, daca anumite lucruri nu se vad, nu inseamna ca nu exista, ele neputandu-se vedea cu ochii trupesti, ci cu cei sufletesti si mai ales cu ochii credintei.
Ce se poate retine dintr-o asemenea povestire ? Indiferent cat ai fi de instruit, nu le poti sti chiar pe toate. Este indicat sa asculti, sa gandesti si sa nu tragi concluzii pripite. Niciodata nu poti sti cine argumenteaza si cat de convingatoare pot fi argumentele aduse.


Mihaela-Theodora Popescu* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric